Warme melk voor het slapen

WOENSDAG ~

Waarom slaap je beter van warme melk? Melk bevat veel goede stoffen, waaronder voornamelijk eiwitten en vitamines B2, B12 en calcium. Eiwitten zijn erg belangrijk voor het lichaam, ze zorgen voor de opbouw van lichaamscellen. Deze opbouw is ook goed na het sporten voor het herstel van de spieren.

Melk bevat ook het eiwit (aminozuur) tryptofaan dit is een slaapverwekkende stof die ook zit in bijvoorbeeld bananen. Echter bevat melk maar weinig tryptofaan niet genoeg om echt effect te hebben. Toch kan een glas warme melk voor het slapen zorgen voor een ritueel waarmee je tot rust kunt komen en de dag kunt afsluiten. Doordat de het een warme drank is en het je misschien herinnert aan je kindertijd zal het zorgen voor ontspanning, daarbij is het ook nog eens goed voor je lichaam.

Neem na vier uur geen thee of koffie

Een andere manier om beter te kunnen slapen is het verminderen van de cafeïne inname. Thee en koffie bevatten cafeïne dit zorgt ervoor dat je wakker en alert ben. Dat is op zich prima, behalve als je wilt gaan slapen! Kies er daarom voor om aan het einde van de middag geen thee of koffie meer te nemen. Je kunt nog wel een kopje kruidenthee nemen, kruidenthee bevat geen cafeïne. Kies dan voor bijvoorbeeld rooibos thee, kies liever niet voor sterrenmix of zoethout want dit verhoogt de bloeddruk.

Drink voor het slapen gaan een glas warme melk 

 

~ Namasté YogaDagboek ~

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s