Slaap je beter?

ZONDAG ~

Vandaag reflecteren we op hoe het afgelopen week gegaan is. Je hebt je deze week gefocust op het beter kunnen slapen. Elke dag een nieuwe oefening die je kunt toepassen om beter te kunnen slapen. Slaap is heel belangrijk, vaak door het drukke leven schiet het er bij in en lijkt slapen erg tijdrovend. Toch zal genoeg slaap je juist meer energie geven, waardoor je op een dag meer dingen gedaan krijgt. Sporten, beter eten, minder stress alles gaat gemakkelijker na een goede nachtrust. Laat dit dan ook altijd jouw nummer één doel zijn.

Beter slapen met avond yoga

Door yogaoefeningen voor het slapen te doen, zullen jouw spieren zich meer ontspannen, waardoor stress in het lichaam zal verdwijnen.

Zet een bedtijd

Soms kan het moeilijk zijn op tijd naar bed te gaan. Zet daarom de wekker ook in de avond voor wanneer je naar bed toe moet om aan de nodige 8 uur slaap te komen.

Warme melk met honing

Slaap lekker door voor het slapen gaan een glas warme melk te drinken. Warme melk kan heel ontspannend werken en is ook nog eens goed voor je.

Mediteren voor het slapen gaan

Maak je geest leeg van alle gedachten en alle drukte van de dag. Mediteer voor het slapen gaan minimaal tien minuten en je zult sneller in slaap vallen.

Opstaan met ochtend yoga

Start de dag goed en krijg meer energie door het doen van ochtend yoga. Met een paar poses laat je de energie weer door het lichaam stromen.

Maak je bed op

Zorg dat er voldoende frisse lucht in in jouw slaapkamer en maak ’s morgen direct je bed op zodat je ’s avonds in een heerlijk fris opgemaakt bed kunt stappen.

Reflectie slapen

> Hoeveel uur slaap heb je deze week gemiddeld op een nacht gehad?
> Heb je beter geslapen? Heeft dit gezorgd voor meer energie overdag?
> Welke tip heeft jou het meeste opgeleverd en wil je blijven toepassen?

(zet gerust jouw antwoorden in het reactieveld hieronder)

 

~ Namasté YogaDagboek ~

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s