Mindfull eten

DONDERDAG ~

Op een dag eet een mens best veel, geniet jij van elke maaltijd? Bij Mindfull eten staan we bewust stil bij het bereiden van voedsel en het eten ervan. Geniet van het eten door goed gebruik te maken van je zintuigen: Hoe ziet het eten er uit? Hoe ruikt het eten? Hoe smaakt het eten? Zo kan eten een ware beleving worden.

Ontdek nieuwe gerechten

Eet jij vaak hetzelfde? Prikkel jouw zintuigen door vaker wat nieuws te proberen.  Met voedsel zijn er zoveel mogelijkheden, probeer daarom minimaal één keer in de week een nieuw recept uit er zal een wereld voor je open gaan. Bij het bereiden van een nieuw recept zul je veel meer gebruik gaan maken van je zintuigen. Misschien moet je voor het recept bij de supermarkt wel een nieuw ingrediënt halen dat je nog niet eerder gebruikt hebt. je zult het ingrediënt eerst goed moeten bekijken om te bepalen wat het is. Om te weten hoe het ingrediënt smaakt zul je deze moeten proeven. Tijdens het koken zal jouw neus bepalen of het goed gaat met de bereiding van het product.

Neem de tijd om te eten

Veel mensen eten onbewust en zo gaat er een hoop voedsel het lichaam in zonder dat je stil staat bij wat je nu echt eet, dit kan leiden tot overgewicht. Door de tijd te nemen voor de maaltijd zul je er veel meer van genieten en rustiger eten, dit zorgt voor een slanker en gezonder lichaam. Ga tijdens het eten aan tafel zitten en probeer je niet af te laten leiden door bijvoorbeeld de televisie of de telefoon. Een handige truc is niet teveel op het bord te scheppen, hoe meer eten op je bord ligt hoe meer je zult opeten. Proef nu eens echt wat je eet en geniet van de maaltijd.

Neem vandaag de tijd voor het eten, zet de tv uit, leg de telefoon weg. Proef, ruik & geniet van een heerlijke maaltijd.

 

~ Namasté YogaDagboek ~

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s