Week 4: Ontspannen

Minder stress, leer je te ontspannen. Voor een gezond en gelukkig leven is het belangrijk dat je tijd neemt om te ontspannen. Door het drukke leven is er soms te weinig tijd om te genieten. Door naast het drukke leven ook tijd in te plannen om te ontspannen, zul je zien dat je veel minder stress zult ervaren. We focussen ons deze week op ontspannen!

Maandag: Stress verminderen met Yoga
Dinsdag: Maak tijd vrij om te ontspannen
Woensdag: Het chocolade geluk
Donderdag: Weg met stress met ademhalingsoefeningen
Vrijdag: Schouders ontspannen met Yoga
Zaterdag: Eigen spa thuis maken!

Hoe verminder ik stress?

Stress kan veel negatieve gevolgen hebben op het lichaam. Het kan veel energie uit je trekken waardoor je de verkeerde keuzes gaat maken. Daarom is het van belang dat je de tijd neemt voor ontspanning. Dit is niet voor iedereen zo eenvoudig, een goede manier om dit te doen is er echt tijd voor vrij te maken in de planning en je daar dan ook aan te houden!

Hoe ontspan ik?

Stress kan komen door veel verschillende factoren. Om echt te kunnen ontspannen is het belangrijk dat je inzicht krijgt in wat de stress bij jou veroorzaakt. Door dit inzicht kun je een manier bedenken om dit te gaan aanpakken en zo snel mogelijk uit de weg te ruimen. Stress kan bijvoorbeeld komen door iets dat je nog moet doen maar steeds uitstelt, het blijft in je hoofd rondmalen. Plan een manier waarop je de stress gaat aanpakken, en ruim het zo snel mogelijk uit de weg. Plan daarna gelijk tijd voor jezelf en je zult echt kunnen ontspannen.

Maak tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf maken is heel belangrijk. Door meer te ontspannen zul je veel meer energie krijgen, betere keuzes maken, vriendelijker zijn, dankbaarder noem maar op. Sommige mensen vinden het moeilijk tijd voor zichzelf te maken, zie dit als iets waar iedereen wat aan heeft want hoe beter jij je voelt hoe gelukkiger andere mensen van jou worden. Dus ontspan!

Ontspan ik genoeg?

Misschien maak je al veel tijd vrij om te ontspannen of vind je dit wat lastiger. Voor je de week start stel jezelf de volgende vragen:

Hoeveel tijd maak ik vrij om te ontspannen?
Doe ik de juiste activiteiten om te ontspannen? Voel je je gelukkig?
Wat zou je beter kunnen doen?

(zet gerust jouw antwoorden in het reactieveld hieronder)

 

~ Namasté YogaDagboek ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s