Het chocolade geluk

WOENSDAG ~

Ontspannen met een heerlijk brokje chocolade, dat is nog eens genieten! Het schijnt dat je een gelukkig gevoel krijgt van het eten van chocolade.

Word je gelukkig van chocolade?

Chocolade bevat meerdere stoffen zo bevat chocolade inderdaad een stof die de stemming kan bevorderen maar dit is wel in hele kleine mate. Chocolade bevat flavanolen (antioxidanten) die het lichaam beschermen. Er wordt zelfs gesproken over dat de flavanolen uit chocolade rimpels tegen gaan en de huid verjongen, wel heb je daarvoor veel van deze flavanolen nodig. Daarnaast bevat cacao ook theobromine en cafeïne net als in koffie, deze zorgen ervoor dat je meer alert bent.

Is chocolade gezond?

Chocolade eten heeft ook een aantal negatieve effecten, zo bevat chocolade veel verzadigd vet waardoor je er niet teveel van kunt eten. Neem niet meer dan een brokje chocolade per dag (10 gram), zodat je niet teveel verzadigd vet binnen krijgt (en op gewicht blijft). Kies voor pure chocolade deze bevat meer cacao en minder verzadigd vet. Nog beter kies voor rauwe cacao deze is niet gebrand en bevat meer flavanolen. Kies wel een chocolade die je lekker vindt, zodat het een moment is voor jou om te ontspannen en genieten.

Eet een brokje chocolade geluk

 

~ Namasté YogaDagboek ~

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s