Waarom avocado zo gezond is

WOENSDAG ~

Avocado staat bekend als een echte superfood. Toch zijn veel mensen bang dat avocado een dikmaker is. Dus wat zijn de gezondheidseffecten van avocado?

Avocado is geen dikmaker

Door niet meer dan een halve avocado per dag te eten zul je er niet van aankomen! Avocado bevat wel vetten maar dit zijn onverzadigde vetten en dat zijn de goede vetten! Avocado bevat omega 3 deze beschermen je tegen hart- en vaatziekten, verlaagt de bloeddruk en is goed voor de cholesterol. Van avocado zul je snel een vol gevoel krijgen, waardoor je juist minder zult eten. Avocado is dus geen dikmaker!

Gezondheidseffecten avocado

Avocado bevat veel kalium, dit verzorgt het vochtbalans in het lichaam. Ook is kalium goed voor de bloeddruk. Daarnaast bevat de avocado superveel vitamines waaronder: vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur.

Hoe eet je avocado?

Avocado is vooral lekker met een tomaatje. Rooster bijvoorbeeld een volkoren broodje, en besmeer deze met avocado, tomaat en eventueel plakjes ei. Gegarandeerd dat jij na zo’n broodje vandaag de kracht vind jouw doelen te bereiken!

Eet vandaag een halve avocado

~ Namasté YogaDagboek ~

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s